Hop-up a všechno co o něm potřebujete vědět

12.09.2011 17:47

K čemu slouží?

Díky hop-up získává projektil, v tomto případě 6mm kulička či BB, zpětnou rotaci a stoupá, tento efekt zvyšuje dostřel zbraně až o polovinu.

Jak to funguje? 

V hlavni je zabudovaná namaštěná gumička o kterou projektil zavadí a začne rotovat.

Pokud je hop-up regulovatelný, může se utěsnit pomocí kolečka či šroubu ukrytém obvykle pod závěrem zbraně, hop-up se reguluje podle váhy vámi používaného střeliva pokud je hop-up pevný je již nastavený na určitou váhu střeliva.

Pozor při promazávání hlavně a trysky, nepřehánějte to se silikonovým olejem může dojít k přemaštění hop-up gumičky a hop-up bude nefunkční.

Pozor na to jaký používáte olej, používejte jen ten který máte doporučený od výrobce, agresivní oleje můžou vážně poškodit hop-up gumičku.

Pozor na vámi promazané střelivo nebude rotovat a může dojít k poškození hop-up gumičky.

Rozborka

Pokud se vám stane že vám při rozebírání vypadne hlaveň z hop-up komory nebo potřebujete vyměnit hop-up gumičku a potom nevíte jak to složit, nezoufejte máme pro vás stručný návod!

1. povolte hop-up pomocí kolečka či šroubu.

2. nasaďte zmíněnou gumičku na konec hlavně kde je malý otvor ze zhora, aby gumový výstup uvnitř gumičky "zajel" do rýhy na hlavni.

3. strčte hlaveň do hop-up komory aby byla zmíněným otvorem nahoru (ten je nyní skryt pod hop-up gumičkou).

4. nastavte hop-up na maximum pomocí kolečka či šroubu.

5. nakonec nasaďte na hop-up komoru takového plastového "zmetka" aby držel hlavěň (zmetek- u hop-up komory na obrázku je dobře vidět protože je černý narozdíl od těla hop-upu)